nodig ons uit

Neem contact op met  Ruth Meyns

Telefoon: 06-52391076

E-mail: info@hetverhalenhuis.nl

Onze vertellers

Onze vertellers beschikken over een uitgebreid repertoire en kunnen vraag en aanbod afstemmen op de leeftijdsgroep. De vertellers zijn ervaren in het omgaan met de doelgroep van 6-14 jaar. Ook zijn er gespecialiseerde vertellers voor de kleinsten van 3-6 jaar.

Even voorstellen

Het verhalenhuis

Onze ambitie

Ons streven is zoveel mogelijk kinderen naar verhalen te laten luisteren, binnen- en buitenschools. We willen een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen tot persoonlijk sterke, sociaal invoelende en vrije wereldburgers. De ervaring leert ons, dat verhalen hierbij daadwerkelijk van grote invloed zijn. Hoe meer Verhalenhuizen, hoe meer kinderen hieraan kunnen groeien. Daarom voeren wij Het Verhalenhuis graag bij u uit of bieden wij ondersteuning en advies – zowel organisatorisch als inhoudelijk – met als doel zelfstandige initiatiefgroepen.

over de oprichters

Jeroen de Lange, Christine Cornelius en Ruth Meyns vonden elkaar in eenzelfde droom: een plek creëren waar zoveel mogelijk kinderen de kans krijgen om te luisteren naar verhalen, omwille van de kracht en de positieve invloed die dit heeft op hun ontwikkeling.

Jeroen

Jeroen de Lange is vader van drie kinderen. Hij wilde ze verhalen meegeven voor de rest van hun leven. Verhalen over grote vragen als: wie ben ik, wat is moed, wat is mooi, rechtvaardig en wijs? Bij THNK werkte hij aan vernieuwing van zogenaamd ‘early learning’, de ontwikkeling van peuters en kleuters. Creativiteit wordt in de toekomst steeds belangrijker, toch zijn de meeste scholen voornamelijk bezig met spellen en rekenen. Daarom heeft Jeroen het initiatief genomen om Het Verhalenhuis op te richten.

Vurig, bevlogen en ‘hands on’! Zo werkt Christine Cornelius. Ze staat en gaat voor de gezonde ontwikkeling van jonge mensen. Dat deed ze jarenlang als kunst- en theaterdocent aan het Geert Groote College te Amsterdam, nu nog steeds als inspirator en voorbeeld voor ouders en onderwijzenden. Met Het Verhalenhuis wil ze het ‘levend vertellen’ aanbieden voor ieder die zich inzet voor de ontwikkeling van evenwichtige kinderen.

Ruth

Ruth Meyns heeft een groot hart voor kinderen. ‘Dat zij zich mogen ontwikkelen tot volwassen mensen die in hun eigen kracht staan, authentiek en eerlijk’.

Als basisschoolleerkracht, theaterdocent en verteller heeft Ruth met vele groepen kinderen, jongeren en volwassenen gewerkt. Als directeur van Het Verhalenhuis wil zij ervoor zorgen dat veel meer mensen gevoed worden met verhalen en spel.

‘Een met liefde verteld verhaal dat goed is gekozen, maakt verborgen schatten in jonge mensen wakker. Deze schatten maken rijk voor het leven!’

over de vertellers

Ailun Elzenga

“Een goed verteld verhaal laat harten dansen.”

Ailun Elzenga is een sprankelende verhalenvertelster die altijd de diepte van een verhaal naar boven haalt. Haar verhalen zijn puur en levendig, ondersteunt door haar sprekende bewegingen. Voor Ailun is vertellen een manier om het leven te doorgronden, te eren en te vieren.

Naast dat ze als verhalenverteller optreedt en haar eigen vertelbedrijf Verteltheater Lichtval is begonnen, is ze werkzaam als verteldocent bij de Nationale Vertelschool. Ailun heeft jarenlange ervaring als docent voor zowel kinderen als volwassenen.

Has Drijver

Has Drijver is acteur en muzikant die al meer dan 20 jaar toneel speelt en musiceert bij grote en kleine gezelschappen in ons land. Voor grote en kleine mensen.

De liefde voor verhalen was er altijd al. Samen met zijn toehoorders stapt hij in een nieuwe wereld. Hij weet ook niet altijd precies waar ze uit gaan komen en dàt maakt het juist zo spannend voor iedereen!

Jan Hoek

Naast dat Jan Hoek kleuterleider is, is hij theatermaker, verteller en muzikant.

‘Het verhaal moet een ziel hebben, die je in aanraking brengt met ‘t wonder dat wij zijn. In contact met de ander, dat kan een kind of een volwassene zijn, ontstaat …een soort sprankeling. Het is heerlijk om mijn publiek te kunnen betoveren! Daar gaat het om. Een goed verhaal moet een spiegel zijn. Het moet je in je kern raken. En het mooie is: Ik druk in zo’n verhaal ook mijn eigen kern uit: in zo’n gebeuren ben ik het meest waarachtig mijzelf. Ik voel me daar het fijnst. Ik voel me daar het meest glorieus. En leven in de Gloria is prachtig! Het is heerlijk om elkaar zo, op die manier binnen dat schitterende domein te ontmoeten.’

Annelies Geijtenbeek

Kleuterjuf, verteller en kok.

Na twaalf jaar docent recht en ethiek te zijn geweest in het hoger onderwijs besloot Annelies het roer om te gooien en het hoger onderwijs te verruilen voor de kleuterklas. Annelies is opgeleid in het verhalen vertellen door Christine Cornelius, een van de oprichters van Het Verhalenhuis. Uit de maandelijkse vertelbijeenkomsten met Christine, ‘verhalen aan tafel’ genaamd, is een heus bedrijf voortgekomen. Annelies organiseert naast het lesgeven huiskamerdiners met verhalen. Een feest voor de zintuigen.

“Door samen te stappen in de wereld van de verbeelding ontstaat er verbinding met elkaar.”

Esther Eva Verkaaik

Actrice en verhalenvertelster.

Esther Verkaaik is met haar wortels in de kunsten en na het moederschap steeds weer teruggekomen bij de kern: Het belang verhalen te delen. Net als het vuur en de zang zit deze noodzaak in onze genen opgeslagen. Hoe subliem of oer-eenvoudig de vorm ook: het cadeau is in alle gevallen even heerlijk en groot. Zeker, net als elke reis is er wat moed voor nodig. Soms. Wat oefening. Als elke kunst. En wat is de beloning? Fantastisch… en wel zo, dat je stiekem al weer uitziet naar een volgende keer.
Zo jongens, wie vertelt er een verhaal?

Laat me je vertellen

Vertel mij

In de magie van jij en ik
Duiken wij door kloktijd heen
Naar alles wat wezen wil
En zo stil als stenen, of zo wild als wolven,
Lachen wij en huilen wij
Rillen wij en leven wij
Wel honderd levens in een moment
en Genieten
en Genieten
en Herstellen 
en Creëren met Elkaar
Kom en zet je neer
Daar gaan we!

contact

Contactpersoon: Ruth Meyns

Postadres: Henri Bergsonweg 14, 1349 CT Almere

Telefoon: 06-52391076

E-mail: info@hetverhalenhuis.nl

RSIN: 855197092

bestuur

Jeroen de Lange: voorzitter

Hans Kooijman: penningmeester

Mariëtta de Bruine: secretaris

Maarten Ploeger

Het bestuur wordt voor haar taken niet bezoldigd. Het Verhalenhuis werkt met mensen die zich (gedeeltelijk) vrijwillig inspannen en/of op freelance basis werken.

comité van aanbeveling

Ramsey Nasr: dichter, schrijver, essayist, acteur en regisseur

Désanne van Brederode: schrijfster en filosofe

Petra Stienen: politica en arabist

Onze Sponsors

Dankzij de allereerste steun van THNK, School of Creative Leadership, die het idee van Het Verhalenhuis herkende en oppikte en dankzij de financiële steun van alle genoemde fondsen en vele crowdfunders kunnen wij nu onze activiteiten uitvoeren.

 

VSBfonds PAY-OFF CMYK

AMVJfondsHR

Logo KF Hein Fonds staand

Logo Iona

Crowdfunders

Verantwoording

Download:  Beleidsplan 2020/2021  –  Jaarrekening 2020  –  Jaarverslag 2020