over de vertellers

Has Drijver

Has Drijver was acteur en muzikant die meer dan 25 jaar speelde, zong en musiceerde bij grote en kleine gezelschappen in ons land. Bij Het Nationale Toneel, maar ook veel bij het jeugdtoneelgezelschap Maccus en theaterspektakelgroep Vis-à-vis. Kortom voor grote en kleine mensen.

Door veel verhalen te vertellen op scholen ontstond de liefde voor het lesgeven en inmiddels staat hij voor de klas op een basisschool. Waar hij ook verhalen gebruikt bij het lesgeven.

De liefde voor verhalen was er altijd al…

Samen met zijn toehoorders stapt hij in een nieuwe wereld. Hij weet meestal ook niet precies waar ze uit gaan komen en dàt maakt het juist zo spannend voor iedereen!

Annette Benedictus

Annette Benedictus groeide lezend en luisterend op met verhalen. 

In het werken met verhalen komen haar idealen over onderwijs en samenleving en haar liefde voor verhalen samen.

Ze ontwikkelde de kunst van het vertellen van verhalen vooral door het veel te doen, en ook door deel te nemen aan cursussen, nationaal en internationaal.

Haar eerdere werk als leerkracht heeft ze lang geleden neergelegd, om al haar aandacht te kunnen richten op het terug brengen van het plezier in taal en vertelde verhalen op scholen.

Met haar brede achtergrond en werkervaring is ze goed in staat het vertellen van verhalen een plek te geven in het bestaande lesprogramma.

Ze vindt het ontzettend fijn om, samen met de collega’s van Het Verhalenhuis, kinderen en leerkrachten de kracht en vreugde van het vertelde verhaal te laten beleven.

Esther Eva Verkaaik

Actrice en verhalenvertelster.

Esther Verkaaik is met haar wortels in de kunsten en na het moederschap steeds weer teruggekomen bij de kern: Het belang verhalen te delen. Net als het vuur en de zang zit deze noodzaak in onze genen opgeslagen. Hoe subliem of oer-eenvoudig de vorm ook: het cadeau is in alle gevallen even heerlijk en groot. Zeker, net als elke reis is er wat moed voor nodig. Soms. Wat oefening. Als elke kunst. En wat is de beloning? Fantastisch… en wel zo, dat je stiekem al weer uitziet naar een volgende keer.
Zo jongens, wie vertelt er een verhaal?

Laat me je vertellen

Vertel mij

In de magie van jij en ik
Duiken wij door kloktijd heen
Naar alles wat wezen wil
En zo stil als stenen, of zo wild als wolven,
Lachen wij en huilen wij
Rillen wij en leven wij
Wel honderd levens in een moment
en Genieten
en Genieten
en Herstellen 
en Creëren met Elkaar
Kom en zet je neer
Daar gaan we!

Annelies Geijtenbeek

Kleuterjuf, verteller en kok.

Na twaalf jaar docent recht en ethiek te zijn geweest in het hoger onderwijs besloot Annelies het roer om te gooien en het hoger onderwijs te verruilen voor de kleuterklas. Annelies is opgeleid in het verhalen vertellen door Christine Cornelius, een van de oprichters van Het Verhalenhuis. Uit de maandelijkse vertelbijeenkomsten met Christine, ‘verhalen aan tafel’ genaamd, is een heus bedrijf voortgekomen. Annelies organiseert naast het lesgeven huiskamerdiners met verhalen. Een feest voor de zintuigen.

“Door samen te stappen in de wereld van de verbeelding ontstaat er verbinding met elkaar.”

Ailun Elzenga

“Een goed verteld verhaal laat harten dansen.”

Ailun Elzenga is een sprankelende verhalenvertelster die altijd de diepte van een verhaal naar boven haalt. Haar verhalen zijn puur en levendig, ondersteunt door haar sprekende bewegingen. Voor Ailun is vertellen een manier om het leven te doorgronden, te eren en te vieren.

Naast dat ze als verhalenverteller optreedt en haar eigen vertelbedrijf Verteltheater Lichtval is begonnen, is ze werkzaam als verteldocent bij de Nationale Vertelschool. Ailun heeft jarenlange ervaring als docent voor zowel kinderen als volwassenen.

over de oprichters

Jeroen de Lange, Christine Cornelius en Ruth Meyns vonden elkaar in eenzelfde droom: een plek creëren waar zoveel mogelijk kinderen de kans krijgen om te luisteren naar verhalen, omwille van de kracht en de positieve invloed die dit heeft op hun ontwikkeling.

Jeroen

Jeroen de Lange is vader van drie kinderen. Hij wilde ze verhalen meegeven voor de rest van hun leven. Verhalen over grote vragen als: wie ben ik, wat is moed, wat is mooi, rechtvaardig en wijs? Bij THNK werkte hij aan vernieuwing van zogenaamd ‘early learning’, de ontwikkeling van peuters en kleuters. Creativiteit wordt in de toekomst steeds belangrijker, toch zijn de meeste scholen voornamelijk bezig met spellen en rekenen. Daarom heeft Jeroen het initiatief genomen om Het Verhalenhuis op te richten.

Vurig, bevlogen en ‘hands on’! Zo werkt Christine Cornelius. Ze staat en gaat voor de gezonde ontwikkeling van jonge mensen. Dat deed ze jarenlang als kunst- en theaterdocent aan het Geert Groote College te Amsterdam, nu nog steeds als inspirator en voorbeeld voor ouders en onderwijzenden. Met Het Verhalenhuis wil ze het ‘levend vertellen’ aanbieden voor ieder die zich inzet voor de ontwikkeling van evenwichtige kinderen.

Ruth

Ruth Meyns heeft een groot hart voor kinderen. ‘Dat zij zich mogen ontwikkelen tot volwassen mensen die in hun eigen kracht staan, authentiek en eerlijk’.

Als basisschoolleerkracht, theaterdocent en verteller heeft Ruth met vele groepen kinderen, jongeren en volwassenen gewerkt. Zij wil ervoor zorgen dat veel meer mensen gevoed worden met verhalen en spel.

‘Een met liefde verteld verhaal dat goed is gekozen, maakt verborgen schatten in jonge mensen wakker. Deze schatten maken rijk voor het leven!’