De jaarfeesten

Er zijn veel verhalen die samenhangen met belangrijke dagen en feesten in het jaar. In Nederland zijn dat Kerst, Carnaval, Pasen, Midzomerfeesten, Herfst- en Oogstfeestverhalen met daaraan verwant Sint Joris en de Draak, Sint Maarten en Sinterklaas. Maar ook jaarfeesten uit andere culturen dan de westerse zijn een inspiratie voor ons. Deze verhalen gebruiken we graag om kinderen te laten beleven wat er past in een bepaald seizoen. Voor elk seizoen of gelegenheid kunt u ons boeken.

 

Wat kunt u verwachten?

We passen de verhalen en de creatieve verwerking aan de leeftijd van de kinderen aan. Hierbij kan tevens rekening gehouden worden met de wensen van de school. We werken dus op maat. Daardoor is ons programma geschikt vanaf de kleuterklas tot aan groep 8. Onze programma’s duren 90 minuten en sluiten aan bij de onderwijsleerdoelen op het gebied van taalontwikkeling, burgerschap, oriĆ«ntatie op jezelf en de wereld en kunstzinnige oriĆ«ntatie.

Een greep uit de mogelijkheden…

Sint Michael

Spannende verhalen over ridders en draken. Welk kind houdt hier niet van? In jouw klas vertellen we de legende van Joris en de draak. Een verhaal over dapperheid en heldenmoed.

Sint maarten

In jouw klas brengt een verhalenverteller de legende van de heilige Sint Maarten ten gehore in gewone taal. Naderhand verwerken we het verhaal door de legende na te spelen. We sluiten de workshop af met het zingen van Sint Maartenliederen. Naderhand krijgt ieder kind een klein verrassinkje.

Sinterklaas

Er zijn talloze verhalen over de goedheiligman. Het verhalenhuis viert in jouw klas het Sinterklaasfeest met een passend verhaal voor alle leeftijden.

 

Kerst

Wat is er nu mooier dan, in de donkere dagen, rond een lichtje, naar verhalen uit de hele wereld te luisteren. In de adventperiode komen we in jouw klas een warm winterverhaal vertellen. We verwerken het verhaal naderhand op een creatieve manier.

 

Carnaval

Met carnaval staat de wereld op zijn kop. Het Verhalenhuis kan hier mooi op inspelen door in jouw klas een feestelijk, gek of griezelverhaal te vertellen.

Pasen

Verhalen over nieuw leven en opnieuw beginnen. Ook dit hebben we in ons repertoire. Nodig het verhalenhuis uit voor mooie lenteverhalen in jouw klas.